Data: 14 d’octubre de 2021

L’arquebisbe Joan Planellas va beneir el diumenge dia 10 d’octubre les pintures al fresc de la capella del Santíssim de l’església parroquial de Santa Coloma de Queralt, obra del cèlebre pintor Josep Minguell. Un projecte que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Santa Coloma i l’aportació de molts feligresos de la parròquia.

La benedicció d’aquestes pintures va tenir lloc després d’una solemne eucaristia presidida per l’arquebisbe Joan, concelebrada per Mn. Joan Francesc Amigó, rector de la parròquia, i sostinguda en els cants per l’Orfeó de Santa Coloma.

«En certa manera aquestes pintures al fresc», va expressar l’arquebisbe Joan en l’homilia, «proposen a la nostra saviesa de reflexionar sobre la resposta de Déu davant el sofriment del món, i en aquest cas ho fa especialment mirant la innocència de les víctimes de guerres i injustícies de tota mena i, sobretot, ressaltant la resposta de Déu, la única i definitiva resposta que Déu va obrar en Jesucrist el Senyor». «Però en aquests murals», va afegir, «també hi ha altres pintures que ens posen davant els ulls la vida del poble, la vida senzilla, la vida de la nostra gent, la dels avantpassats i la dels d’ara: la silueta del poble, els cultius dels cereals, la imatge de Santa Coloma, la Font de les Canelles o les ermites d’aquí al voltant. És en el poble on s’encarna Déu i és el poble que lloa eternament al Senyor».

En finalitzar la celebració de l’eucaristia va tenir lloc un breu concert a càrrec del Cor Oh!

La veu de l'església