Data: 28 de juny de 2020

Per aquestes dates, cada any acostumo a fer una carta de benvinguda als qui ens visiten durant aquest temps. Enguany la situació és molt més complexa. Les conseqüències de la pandèmia han significat una reducció molt important de visitants, sobretot d’altres països. Les mesures sanitàries han provocat i provoquen dificultats econòmiques als hotelers, restauradors, cambrers, agències de viatges, càmpings, comerciants de zones turístiques, empreses de transport de passatgers, bars i locals d’oci. En definitiva, moltes persones i empreses viviu una greu problemàtica econòmica que pot afectar seriosament les economies familiars i la continuïtat de negocis relacionats amb el turisme. I no podem oblidar totes les altres empreses i persones que, gràcies als serveis oferts als visitants, podien incrementar els seus ingressos, com els pagesos, les empreses d’alimentació, les perruqueries i tants d’altres negocis.

Enguany, a tots ens cal tenir molt present aquesta situació que comporta sofriment a moltes persones, i especialment les de la nostra Diòcesi de Girona, que és receptora de molt de turisme.

Voldria manifestar a tots els treballadors i empresaris que, com a Església, volem estar al seu costat, que compartim la seva preocupació, i que mitjançant la comissió diocesana de Turisme anem seguint les incidències en el sector.

Certament, cal treballar per rebre totes les ajudes que l’administració hagi establert i, si cal, demanar més suport econòmic. Però també ens cal demanar fortalesa i serenor per afrontar la situació tot esperant que, tan aviat com sigui possible, es pugui recuperar l’activitat.

Mentrestant, però, també envio algunes paraules de benvinguda als qui ens visitaran o passaran un temps a casa nostra en les seves segones residències.

La carta és un senzill signe d’acolliment de part de tots nosaltres, de manera que us la podeu fer també vostra.

SALUTACIÓ ALS QUI ENS VISITEN

«Que sigueu feliços»: amb aquesta expressió us donem la benvinguda a les terres del nostre Bisbat de Girona.

Estic convençut que vosaltres, els qui ens visiteu per passar uns dies o una temporada amb nosaltres, també teniu com a desig «ser feliços» i experimentar el que heu esperat trobar quan heu escollit aquests indrets per passar-hi uns dies de descans i per visitar-los, encara amb la presència del sofriment per la pandèmia. Segur que, com tothom, necessiteu uns dies de sol, aire, mar i muntanya després dels mesos de confinament. Sigueu tots benvinguts, i sapigueu que sereu ben acollits i que us podreu sentir com a casa vostra.

Passejant pels pobles, viles i ciutats, us adonareu que a tot arreu sobresurten esglésies amb els seus campanars, que són manifestació externa de les comunitats cristianes catòliques que fem camí en aquesta terra del Bisbat de Girona. Certament que el fet de descansar, de gaudir de la natura i de sentir-se lliures de les exigències del rellotge us ajudarà a viure feliçment aquests dies. Però també és molt important gaudir de pau, de serenor, d’afecte, de silenci, de contemplació de les obres d’art. Per això es necessiten moments d’interiorització, de reflexió, i –si sou creients– també de pregària i de celebració de la fe.

A tots, us convido a visitar les nostres esglésies, i als qui compartim la mateixa fe us convido molt especialment a participar de les celebracions en els llocs on residiu o visiteu. Sempre sereu ben acollits, com a mostra de la fraternitat que ens uneix.

Només us demano que us recordeu dels qui treballen per servir-vos aquests dies, i que sigueu molt respectuosos amb la natura i amb els béns comuns de tots els ciutadans.

Amb el meu afecte i la meva benedicció.