Enguany a l’Arxidiòcesi de Tarragona, els dies 9, 10 i 11 de setembre va tenir lloc la convivència d’inici de curs dels Formadors i Seminaristes del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya (SMI), al Santuari de la M. de Déu de Loreto que atenen els Religiosos Rogacionistes. Van ser acompanyats tots els dies per Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i bisbe delegat per al SMI, el Rector Mn. Javier Vilanova, el Vicerector Mn. Gabriel Casanovas i el Director espiritual Mn. Jaume Gené. Van ser una vintena de seminaristes dels qui conviuran al Seminari amb seu a Barcelona, i assistiran a les classes a les Facultats de l’Ateneu St. Pacià de Barcelona.

El primer dia van tenir temps llarg per a compartir l’estiu i els eixos formatius del proper curs 2020-2021, i la predicació del recés per part de l’arquebisbe de Tarragona Mons. Joan Planellas, que després presidí les Vespres i l’Eucaristia a la Catedral de Tarragona. Posteriorment el canonge Mn. Norbert Miracle els va oferir una detallada visita de la Catedral metropolitana i primada. L’endemà van visitar el Priorat, acompanyats pel nou Rector del Seminari de Tarragona Mn. Josep Mateu, amb esport al pantà de Siurana i visita a la Cartoixa de Scala Dei, posterior dinar i celebració eucarística a Gratallops, amb testimoni personal del Rector Mn. Antoni Rosario, que va culminar un temps de lleure al Santuari de Loreto. I el dia 11 després de Laudes i Eucaristia, van programar en concret la formació i els serveis del nou Curs.

Dies importants per a acollir les cinc noves vocacions (que potser s’ampliaran) que el dilluns dia 14 de setembre començaran el nou curs amb els anteriors seminaristes, comptant amb els que dins l’etapa pastoral ja conviuen a les parròquies on han estat enviats, en espera i preparació de les ordenacions presbiterals.