Al migdia del dimecres 21 de maig de 2025, la Santa Seu ha fet públic que el papa Lleó XIV ha nomenat bisbe de Lleida el Dr. Daniel Palau Valero, prevere del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i vicerector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

L’ordenació episcopal i presa de possessió tindrà lloc dissabte 19 de juliol, a les 11 h, a la Catedral de Lleida.

La Conferència Episcopal Tarraconense felicita fraternalment el nou bisbe electe, i prega per ell i el seu ministeri episcopal, així com també expressa l’enhorabona a tots els fidels de l’Església de Lleida per aquest nou pastor que el Sant Pare els envia.

Perfil biogràfic del Dr. Daniel Palau Valero

El Dr. Daniel Palau Valero (Barcelona, 1972) és prevere del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. És llicenciat en Història, especialitat història de l’art per la Universitat de Barcelona (1995), en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (2006) i en Filosofia per la Universitat Ramon Llull (2006). Va finalitzar el doctorat a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2013) amb un estudi sobre “La sacramentalitat de l’Església durant el Concili Vaticà II”. Va realitzar estudis musicals de piano com a alumne lliure del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Dirigeix la Càtedra de Teologia Pastoral «arquebisbe Josep Pont i Gol» i la revista Quaderns de Pastoral (2a època), de la col·lecció «pastoral.doc» del Centre de Pastoral Litúrgica.

Professor d’ecumenisme i eclesiologia, el Dr. Daniel Palau és rector de les parròquies de Santa Maria i de Sant Antoni Abat de Corbera de Llobregat. Membre conseller del Centre de Pastoral Litúrgica des del 2020, actualment és el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Ha escrit nombrosos articles, entre científics i de divulgació, com també col·laboracions i edicions compartides de llibres, i recensions. Entre els seus llibres destaquen Bíblia per a la mainada (Claret, 2008), La Iglesia-sacramento y los sacramentos de la Iglesia. Su relación, desde su fundamentación hasta sus consecuencias (FTC, 2014), Inteligencia pastoral. Herencia del Concilio Vaticano II (FTC-AUSP, 2018) i Raíces de la teologia pastoral. Herencia del Concilio Vaticano II (FTC-AUSP, 2022).