La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va comunicar en una nota que convoca els catòlics a una jornada de dejuni i oració per al dimecres dia 16 de desembre com a resposta a la recentment aprovada llei d’eutanàsia pel Congrés dels Diputats.

La convocatòria es fa per «demanar al Senyor que inspiri lleis que respectin i promoguin la cura de la vida humana», tal com van expressar els bisbes el passat 11 de desembre a la seva Nota titulada «La vida és un do, l’eutanàsia un fracàs».

La Conferència Episcopal va fer un comunicat davant l’aprovació de la Comissió de Justícia del Congrés de la Llei orgànica de l’eutanàsia, que regularà la prestació del Sistema Nacional de Salut amb aquesta finalitat.

Els Bisbes van assenyalar que «aquesta tramitació s’ha realitzat de manera sospitosament accelerada, en temps de pandèmia i estat d’alarma, sense escolta ni diàleg públic», i van urgir a «la promoció de les cures pal·liatives, que ajuden a viure la malaltia greu sense dolor i a l’acompanyament integral, per tant també espiritual, als malalts i a les seves famílies”.

Unim-nos a aquesta intenció de dejuni i de pregària.