El dissabte dia 8 de maig va tenir lloc al Santuari de la M. de Déu de Montserrat la joiosa celebració dels 50 anys de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat, fundades i llargament sostingudes pel P. Gregori M. Estrada, monjo de Montserrat.

Hi van participar una gran quantitat d’exmembres i animadors de les Trobades, presidits pel Bisbe de Sant Feliu de Llobregat i l’Abat de Montserrat, a qui acompanyaven l’Arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència episcopal Tarraconense, així com el Bisbe auxiliar de Barcelona i Secretari de la CET.

Van participar a l’Eucaristia del Santuari, presidida pel Bisbe Agustí i predicada l’Homilia pel P.Abat. Després a la mateixa Basílica va tenir lloc un Acte commemoratiu amb testimonis de tots els temps i edats, intercalant-hi cants corals i cànons diversos, amb l’audició-estrena de la peça “Rosa plasent”, del jove compositor Xavier Casademont.

Un dinar de festa amb cants i salutació final de l’Abat de Montserrat, clogué la Trobada, que entre d’altres conduïren els monjos responsables Gna. Natàlia i Gà. Andreu M. Martínez.

Les Trobades acaben de ser premiades per la Federació dels Cors Anselm Clavé amb el premi educatiu que els serà lliurat aquest mes de maig.