L’Ateneu Universitari Sant Pacià i la Reial Acadèmia Europea de Doctors van organitzar el dimecres 14 de novembre un acte d’homenatge al cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, arquebisbe de Tarragona, en ocasió del 150è aniversari del seu naixement. L’acte es va portar a terme a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i va estar presidit pel vicegran canceller de l’AUSP, Dr. Jaume Pujol, arquebisbe primat de Tarragona.
Van intervenir-hi el vicepresident de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, Dr. Pedro Clarós; el metge cirurgià Dr. Francesc Vidal i Barraquer, nebot-net del cardenal, l’historiador i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona Dr. Josep M. Solé i Sabaté, el vicerector de l’Ateneu U. Sant Pacià, Dr. Ramon Corts i Blay, i el rector de l’AUSP, Dr. Armand Puig i Tàrrech
Entre els assistents hi havia una nombrosa representació dels Acadèmics, l’alcaldessa de Cambrils, Sra. Camí Mendoza i membres de la corporació municipal cambrilenca; el comissionat de l’Any Vidal i Barraquer, Sr. Josep Maria Panicello; el rector del Seminari de Barcelona Mn. Felip Juli Rodríguez; i el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mn. Norbert Miracle.
L’arquebisbe Jaume Pujol va cloure l’acte remarcant que «El Cardenal va ser un home de profunda espiritualitat, contrari sempre a qualsevol violència i desitjós d’establir relacions també amb els qui en temps radicals propugnaven una política laïcista plena de prejudicis envers l’Església». Va assenyalar també que «va ser exemple d’humilitat i senzillesa, les virtuts evangèliques que Jesucrist va reclamar als seus deixebles».