Data: 29 de novembre de 2020

Començarem l’Advent d’enguany enmig de la desescalada de les mesures restrictives establertes per a frenar la segona onada de la pandèmia del covid-19. Les nostres preocupacions són no agafar el virus i poder celebrar el Nadal com sempre.

Tots sabeu que aquestes primeres setmanes de l’Advent les lectures i la litúrgia ens porten a pensar i anhelar la vinguda definitiva del Salvador per completar el seu Regne. Realment convé que vingui el Salvador, però no perquè s’acabi la pandèmia del covid-19 i tornem a estar tranquils. Convé que vingui perquè s’acabi la pandèmia de l’egoisme que multiplica per 10 els estralls que surten cada dia a les notícies.

Aquesta pandèmia ens fa vulnerables. Una cadena de proteïnes microscòpica amb una gran capacitat de multiplicar-se quan entra en el nostre cospot portar-nos al llindar de la mort perquè no tenim vacuna. Però quan la tindrem ens la posarem i els morts continuaran essent tants o més, però en els països oblidats, llavors ja no en parlarem.

Fa temps que el nostre món mostra per totes bandes que necessita urgentment un Salvador. Són tants i tan greus els drames que travessen tota la humanitatque el milió i escaig de mortsper causadel coronavirus queda quasi anecdòtic. Pensem només que cada any moren uns 5 milions de persones de malalties infeccioses, moltes de les quals són infants desnodrits. Esgarrifem-nos encara més amb els 73 milions d’avortaments que hi ha cada any al món.

Necessitem que vingui el Salvador i que s’acabi aquest món nostre que no s’aguanta per enlloc. Mentre això no succeeixi, hem de demanar que el Salvador vingui a la vida de tots els cristians i ens alliberi de l’egoisme i de l’ambició que ens emmalalteix i ens destrueix. Que vingui perquè esdevinguem tots germans i fem possible un món on les morts per causa d’una pandèmia nova sigui realment notícia perquè la resta de drames –tots solucionables- han desaparegut.

Necessitem un Salvador que ens alliberi de l’egoisme. Veniu, Senyor Jesús!