La programació inclou actes arreu del territori. Se’n faran en 19 comarques del Principat i una del País Valencià.

Una quarantena de visites, conferències, tallers… conformen l’agenda d’activitats de 2021 de Catalonia Sacra. Entre març i novembre, 19 comarques del Principat i una del País Valencià acolliran una nova edició d’aquesta programació d’activitats única que vol donar a conèixer el patrimoni cultural de l’Església i que és fruit del treball en xarxa dels bisbats amb seu a Catalunya. La presentació de la programació es va fer aquest dimecres, 24 de març, al cor dels canonges de la Catedral de Vic.

La programació manté, tot i el context de pandèmia, el nombre d’activitats programades en anys anteriors i recupera algunes de les que es van haver de suspendre l’any passat a causa de la Covid-19. Les activitats proposades es fixen tant en les grans catedrals com en les petites esglésies, en conjunts arquitectònics o en petites obres mestres.

En el cas de les catedrals, per exemple, Catalonia Sacra proposa aquest 2021 conèixer la Catedral de Solsona a través del seu orgue (3 d’abril), fixar-se amb les singularitats dels claustres de catedrals de Tortosa (12 de juny) o Tarragona (10 de setembre) o descobrir les pintures de Sert a la Catedral de Vic amb una visita nocturna (17 de setembre). També desplega activitats arreu del territori per conèixer petites esglésies d’alt valor patrimonial com Sant Jaume de Riudoms (30 d’abril), l’església paleocristiana de Bovalar i el monestir d’Avinganya (18 de setembre), Sant Valentí de les Cabanyes (25 de setembre) o el Santuari de la Mare de Déu de Falgars (8 de maig). La programació també centra la seva atenció a posar en valor grans obres mestres com el mosaic de Gaudí a l’església de Sant Pacià de Barcelona (5 de juny), les pintures murals barroques de Talltorta (10 de juliol), l’orgue barroc de Morella (3 de juliol), la capella del Santíssim de Viladecavalls (3 d’octubre) o la custòdia gòtica de la Catedral de Barcelona (26 de novembre).

Amb l’objectiu de diversificar la mirada sobre el patrimoni, també es programen activitats singulars com una visita centrada en les campanes i els campanars de la Garrotxa (19 de juny) o una activitat familiar sobre les llegendes del monestir de l’Estany (4 de setembre).

La programació completa i les inscripcions es poden veure i fer a www.catalonisacra.cat/agenda. Totes les activitats es faran seguint el protocol d’higiene i seguretat contra la Covid-19 i tindran aforament reduït. La celebració de les activitats quedarà supeditada a les restriccions que puguin decretar les autoritats per frenar la pandèmia.

 

Consulta totes les activitats de l’agenda 2021 de Catalonia Sacra.

Veure l’acte de presentació de l’agenda 2021 de Catalonia Sacra.