Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L’edició 2019 a Catalunya se celebrarà els dies 11, 12 i 13 d’octubre.
Obrir el patrimoni cultural i convidar als ciutadans a visitar-lo és l’objectiu de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), i també ho és el projecte Catalonia Sacra, impulsat pels 10 bisbats amb seu a Catalunya. Per aquest motiu, Catalonia Sacra, en coordinació amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC), organitza una trentena llarga d’activitats gratuïtes de difusió cultural, que tindran lloc a arreu de Catalunya.
Visites guiades, activitats exclusives, jornades de portes obertes o visites accessibles conformen l’oferta que proposa Catalonia Sacra i que servirà per gaudir i conèixer el ric patrimoni artístic de l’Església.
A Catalunya, aquesta iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea és impulsada des del 1991 per l’ACPC i cada any suma nous col·laboradors. Entre d’altres, aquest any, s’hi sumen Catalonia Sacra o l’Associació Capital de la Cultura Catalana.
Les JEC són l’esdeveniment cultural participatiu més gran d’Europa. Les va crear el Consell d’Europa el 1985. Aquestes jornades permeten cada any a més de 20 milions de persones visitar i reivindicar el patrimoni cultural. L’objectiu de les JEC és sensibilitzar sobre la riquesa i diversitat cultural, potenciar-ne l’interès o reivindicar la necessitat de protegir i conservar tots aquests elements.
ENLLAÇOS
Agenda de Catalonia Sacra amb les activitats que formen part de les JEP 2019
Agenda de les JEP 2019

Font : Catalonia Sacra