Data: 13 de juny de 2021

El passat 26 de maig l’Església universal celebrava la memòria de sant Felip Neri, l’anomenat «sant de l’alegria». Avui us voldria parlar d’aquest sant perquè enguany les Catecolònies, que el nostre bisbat organitza un estiu més,ajudaran els infants a conèixer la història d’aquest gran home d’Església al servei dels altres, especialment dels nens i nenes.

Felip havia nascut a Florència l’any 1515. Gràcies a l’amistat que el seu pare tenia amb els dominics de la ciutat, Felip va poder rebre una bona educació. Fet important per a la seva posterior missió. Als 17 anys anà a treballar de comerciant amb un familiar seu. Al cap de poc temps, fruit d’una revelació que tingué, viatjà a Roma amb la voluntat de ser acceptat per anar de missions a l’Índia. Allà, a la ciutat santa, fou acollitper un matrimoni que li va donar allotjament a canvi d’educar els seus fills. Fruit d’aquesta experiència comença a reunir una colla d’infants de Roma per fomentar la formació, la lectura espiritual, la música i la caritat. Malgrat que molta gent de la ciutat no veien cap futur en aquells infants –molts d’ells pobres–, Felip confiava en Déu i veia una gran esperança en ells!Amb aquesta experiència,Felip va entendre que Déu li encomanava la missió de quedar-se a Roma! Allà va ser ordenat sacerdot i, entre d’altres tasques, va col·laborar amb una fraternitat dedicada als pelegrins i convalescents, va fundar la Congregació de l’Oratori i va iniciar la visita a les “Set Esglésies” –una ruta per les set basíliques més destacades de Roma–. Va morir la matinada de Corpus Christi del 1595 després de rebre el Viàtic i de dir «Paradisso, paradisso» a la ChiesaNuova, de Roma, on es troben les seves relíquies.

Si no heu vist la pel·lícula anomenada “Prefereixo el paradís” us recomano que la mireu, tracta sobre aquest sant. Si teniu fills i néts de 2n de primària fins a 2n d’ESO, us aconsello que els engresqueu a apuntar-se a les Catecolònies d’enguany: del dissabte 3 al diumenge 11 de juliol a la casa de colònies El Molí de la Roda (Vecianes – Sant Martí de Sesgueioles). Podran conèixer la història de Felip Neri a través de teatres, de catequesis, de jocs, de pregàries, de dinàmiques, de piscina i de moltes altres aventures. És més, podran experimentar com l’Amor de Déu, l’alegria i el bon humor que es palpa en el testimoni de sant Felip Neri es continua vivint encara avui en unes colònies cristianes.

Voleu això pels vostres infants? No ho dubteu, apunteu-los a les Catecolònies! Queden pocs dies per tancar les inscripcions.

Amb aquestes ratlles animo també als catequistes a preparar les Catecolònies, tenint en compte la bona experiència de l’any passat en el seguiment estricte de totes les mesures de seguretat i prevenció que la Generalitat de Catalunya demana per realitzar activitats de lleure durant aquest temps de pandèmia. Us animo a creure en els infants que s’apuntin a les colòniesvalorant tots els dons i qualitats que hagin rebut de Déu, malgrat les complicacions que puguin sorgir. Durant els dies de colònies mireu-los i estimeu-los segons l’exemple de Felip Neri, que ho devia ferpreguntant-se: «Com deu mirar-los Déu? Així vull mirar-los jo! Com deu estimar-los Déu? Així els vull estimar jo!»

Per a més informació i inscripcions: www.catecolonies.com / 680.96.87.37 / [email protected]