Data: 26 de juliol de 2020

Durant aquests darrers mesos hem anat veient com moltes activitats pastorals parroquials i diocesanes s’han anat suprimint o posposant i, en alguns casos, s’han reinventat. Les Catecolònies tampoc en són una excepció. Ja fa uns mesos que els seus responsables van decidir canviar-ne les dates per a preservar l’activitat, ja que l’evolució de la situació sanitària feia difícil que els pares poguessin veure un horitzó segur de cara a principis de juliol.

Potser més que mai, aquest estiu, les Catecolònies poden ajudar els infants de les nostres catequesis a compensar la dura situació viscuda durant els tres mesos de confinament. Els nens i les nenes podran:retrobar els amics dels anys anteriors i fer-ne de nous després de l’aïllament social;fer excursions i activitats a la natura per relaxar-se del confinament i millorar la seva salut física i emocional;tenirmoments de pregària i celebració de l’eucaristia per descansar pors i neguits en Déu i veure com ell respon de manera concreta allò que ara els toca de viure; jugar i realitzar tallers i activitats per gaudir tot reforçant i enriquint el seu procés catequètic.

De fet, les Catecolònies, aquest any, arriben a la seva 16a edició. Els joves catequistes i mossens que les organitzen tenen clar que el regne de Déu és dels qui són com els infants: amb una sana innocència que els fa capaços de creure sense necessitat de veure. Per això, una setmana de les seves vacances d’estiu la dediquen a ajudar els infants a tenir una trobada íntima amb Jesús i a aprendre estimar tothom com Ell ho feia, sense fer excepcions ni discriminacions.

Enguany, doncs, les Catecolònieses posen novament al servei de les parròquies del nostre Bisbat. Del 23 al 30 d’agost,nens i nenes de 2n de primària fins a 2n d’ESO són invitats a gaudir-ne a la casa de colònies El Molí de la Roda (Vecianes – Sant Martí de Sesgueioles).

Els catequistes les estan preparant amb molta il·lusió, tenint en compte totes les mesures de seguretat i prevenció que la Generalitat de Catalunya demana per a les activitats de lleureaquest estiu. Les mesures no són senzilles, però, per això, els pares podran tenir la seguretat que els infants ni contagiaran ni es contagiaran. Això serà possible amb l’esforç de monitors, infants, pares, personal de neteja, cuina i manteniment. Ja des d’ara el meu agraïment.

Malgrat el termini d’inscripcions ja s’ha acabat, els responsables encara veuen possible acollir alguns infants més. No us agradaria que els vostresfills o néts gaudissin d’uns dies de catequesi i de lleure? La supressió de tantes activitats per a infants pot fer que alguns provin les Catecolòniesi en descobreixin la seva bellesa.

Per inscripcions d´última hora: www.catecolonies.com / 680.96.87.37 / [email protected]