En el marc del Mes Missioner Extraordinari, convocat pel papa Francesc, el dissabte 19 d’octubre va tenir lloc la trobada del Tren Missioner a Montserrat, en la vigília de la Jornada Mundial de les Missions, el DOMUND. És la primera vegada -en els trenta anys d’història del Tren missioner- que Catalunya acull aquesta convocatòria, organitzada per Cristians Sense Fronteres conjuntament amb les Delegacions de Missions i Obres Missionals Pontifícies de les diòcesis catalanes.
Al voltant de 400 persones, principalment infants i adolescents, van participar-hi procedents de gairebé totes les diòcesis amb seu a Catalunya. Un total de 28 grups entre parròquies, escoles i altres grups de pastoral van poder gaudir d’un programa ple d’activitats que anaven des d’espais de música i ball, a estones de reflexió en grup per edats, una Eucaristia i un espai de testimoni missioner.
Van acompanyar-los el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, junt amb els seus bisbes auxiliars, Mons. Antoni Vadell i Mons. Sergi Gordo, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez i el bisbe de Tortosa, Mons. Enric Benavent, que a la vegada feia d’amfitrió de l’acte com a bisbe responsable en l’àmbit de les missions a la Conferència Episcopal Tarraconense.
Durant l’Eucaristia, a l’homilia el bisbe Benavent va assegurar que «com a batejats que som, estem cridats a donar testimoni de la nostra fe al nostre voltant, com també ho fan milers de missioners arreu del món».
La jornada finalitzà amb una Festa de l’Enviament, moment en què els participants van manifestar el seu compromís de ser testimonis de la seva fe i, per tant, missioners en els seus entorns més propers: la família, l’escola, amb els amics, entre d’altres.