Diumenge dia 26 de març, va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, una Eucaristia solemne amb la participació conjunta de totes les diòcesis de Catalunya. El lema de la Jornada va ser “L’alegria de l’amor es viu en família”.

L’Eucaristia va ser presidida per Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i concelebrada per Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, encarregat de la pastoral familiar interdiocesana, i quasi la totalitat dels bisbes de Catalunya i els delegats de pastoral familiar de les Diòcesis amb seu a Catalunya.

A la seva homilia Mons. Omella va subratllar que quan deixem entrar Déu a la nostra vida, els qui es relacionen amb nosaltres ho perceben i ens pregunten quin és el motiu d’aquesta transformació en les nostres vides. Mons. Omella va exhortar els fidels a viure la joia de l’alegria, ja que la fe es viu en família i és gràcies a les nostres famílies que hem après a pregar i a viure la fe. L’arquebisbe de Barcelona també va animar els fidels a valorar l’Exhortació apostòlica del papa Francesc Amoris laetitia i els Sínodes sobre la família que la van precedir. I va fer un clam a respectar el valor de la vida humana des de la seva concepció fins a la seva fi natural, ja que els cristians sempre hem d’estimar i respectar la vida humana. Finalment va voler agrair la presència dels més de 3.000 pelegrins que van omplir el temple expiatori de la Sagrada Família i els va animar a ser testimonis de la joia de l’amor i del valor de la família en la nostra societat.

La celebració va acabar amb el Cant del Virolai demanant la protecció de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de Catalunya, sobre totes les famílies.