Els dies 16, 17 i 18 de novembre s’han celebrat a la ciutat de Figueres (diòcesi de Girona), les XI Jornades Interdiocesanes de Formació de Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC). Malgrat el mal temps que els acompanyà durant tot el cap de setmana, hi participaren més de dos-cents cinquanta catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears.
Les jornades han girat a l’entorn del tema del desvetllament de la fe en la catequesi: convé que infants, adolescents, joves i adults sentin ressonar el primer anunci de la fe com a pas previ per a la tasca fonamentadora i educadora que correspon als diversos nivells de la catequesi en l’Església.
A més del bisbe diocesà, Mons. Francesc Pardo, i del Bisbe President del SIC, Mons. Antoni Vadell, hi ha participat també Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida, i Mons. Javier Salinas, antic Bisbe President del SIC. Els acompanyaren el director del secretariat, Mn. Joan M. Amich, i els delegats episcopals de catequesi de Catalunya i les Illes.
L’escriptor Antoni Puigverd va impartir la ponència inicial fixant-se en algunes de les oportunitats que la societat catalana d’avui pot oferir a la transmissió de la tradició cristiana. Aquest primer pas fou completat amb tres espais de treball sobre els camins de la transmissió de la fe als infants (Mn. Juan Carlos Carvajal), als joves i adolescents (Mn. Joan Àguila) i als pares i adults en general (Mn. Antoni Elvira).
L’espai per als catequistes joves i onze cursos intensius segons els centres d’interès de cadascú completaren la participació dels catequistes en aquestes XI Jornades.
Es van cloure el diumenge 18 amb la celebració de l’Eucaristia a l’església parroquial de sant Pere, que fou presidida pel bisbe de Girona. Abans, durant el matí, diversos cristians joves havien ofert el seu testimoniatge sobre el camí que en els darrers anys els ha conduit a la fe cristiana.
Les jornades s’han desenvolupat en els espais de tres de les cinc parròquies de la ciutat i a les escoles de La Salle i Escolàpies.