Francesc Roig, president de Càritas Catalunya des del novembre de 2016, ha estat reelegit com a president de Càritas Catalunya.

A l’Assemblea General Extraordinària, del passat 4 de novembre, es va acordar de traslladar a la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) la proposta de les tres persones més votades per les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya per a ocupar el càrrec de la Presidència de Càritas Catalunya durant els propers quatre anys.

Recentment vam rebre el nomenament signat per l’arquebisbe Mons. Joan Planellas, president de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) en el sentit que tots els  bisbes de la CET havien acordat de renovar el seu nomenament com a president de Càritas Catalunya per a un altre període de quatre anys.

Francesc Roig ha agraït la confiança dipositada pels bisbes en la seva persona, així com la de tots els Equips Directius de les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya.

Per a Francesc Roig, “enceto un segon -i darrer mandat- de quatre anys en els quals sens dubte totes les Càritas diocesanes amb seu a Catalunya haurem d’afrontar la ruta amb els peatges constants d’aquesta nova crisi galopant del minotaure pandèmic i tan sols disposarem del fil d’Ariadna de l’amor caritatiu per afrontar noves línies estratègiques que facin sostenible el desconcert d’una economia social que transita  a les palpentes”.

Per al president reelegit “és hora d’afrontar amb valentia l’ideari d’horitzons compartits, de solcar onades de pobresa crescuda en l’enganyosa comoditat.  És l’hora de donar la mà sense debilitats, amb energia convincent, perquè els qui ho han perdut gairebé tot no se sentin nàufrags de l’amor fratern. I ho volem fer amb tots els companys de viatge, estimulats  constantment per l’esperança, per la ferma voluntat de no deixar-nos vèncer per les dificultats i l’impuls imprescindible per endegar nous reptes.”

Sobre Francesc Roig

Francesc Roig, l’actual president de Càritas Catalunya, és llicenciat en Filologia Romànica i Hispànica per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Llengua i literatura catalanes.

Exdirector de l’IES A. Martí i Franquès de Tarragona (1983-1989). Inspector d‘educació i Inspector en Cap (2008-2015) als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Membre de la Junta Permanent del Català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i de la Comissió Tècnica Reguladora de l’ensenyament del Català.

Director de Càritas Diocesana de Tarragona (2010-2018) i president de Càritas Catalunya des del 2016. Ha estat vocal de la Junta Directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

A més a més de les entitats socials esmentades, ha estat vinculat a Òmnium Cultural, a l’Institut d’Estudis Canongins Ponç de Castellví (1983) com a fundador i actual president, i a l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.

Fins avui ha publicat quinze llibres d’investigació històrica i literària.

 

Font: Càritas Catalunya