Els dies 9, 10 i 11 de setembre va tenir lloc la Trobada d’inici de Curs del antics i nous seminaristes que formaran la comunitat del Seminari Major Interdiocesà (SMI). Cada any visiten una Diòcesi diferent, i enguany ha estat la d’Urgell, residint a la Casa de Colònies AINA a Canillo (Principat d’Andorra). Anaven acompanyats pel Rector Mn. Javier Vilanova, el vicerector Mn. Gabriel Casanovas i el Director espiritual Mn. Jaume Gené.

Dilluns dia 9 els va acollir a La Seu d’Urgell l’Arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe delegat del SMI, i van poder visitar el Palau episcopal d’Andorra i el Bisbat, la Catedral i el Seminari diocesà, on van celebrar l’eucaristia i a la tarda van tenir un joiós encontre on l’Arquebisbe els va exposar allò que marcaria aquest curs eclesialment i socialment, i entre tots van anar compartint el que els havia ajudat més durant aquest estiu. Al vespre van tenir una festa de foc de camp a AINA.

Dimarts dia 10 van poder visitar diverses realitats de Canillo, l’església de St. Joan de Caselles, i van rebre el testimoniatge de Mn. Ramon Rosell. I a la tarda el vicari episcopal i delegat de catequesi Mn. Antoni Elvira els va predicar un recés a l’església de la M. de Déu de Meritxell, i després d’un temps de silenci i pregària, van celebrar-hi les Vespres i l’Eucaristia. A la nit van preparar els serveis i diaconies del proper curs.

I el dijous dia 11 al matí, acompanyats pel Copríncep episcopal Mons. Vives i l’arxiprest Mn. Ramon Sàrries, van aprofitar per visitar la Parròquia de St. Esteve d’Andorra la Vella, Casa de la Vall, Santa Coloma i els mosaics de Rupnik a St. Julià de Lòria.

Uns dies que aprofiten molt per a conèixer-se millor, conviure en fraternitat i començar a agafar el nou ritme del curs acadèmic, que començarà, si Déu vol, dilluns dia 16 de setembre a Barcelona.