Data: 4 d’octubre de 2020

La primavera passada l’emergència sanitària provocada pel Covid-19 va suposar la suspensió de les activitats no essencials. No pocs vàrem defensar que la catequesii moltes de les accions de l’Església són un servei essencial. El tancament de les escoles i la prudència i la responsabilitat ens va fer aturar la major part de les nostres activitats i serveis presencials.       Recordo les reunions telemàtiques amb els rectors de les parròquies per fer-los costat i per veure què podíem fer per no deixar desateses les comunitats. Molts catequistes es van reinventar per continuar atenent els infants i joves de la catequesi, trucant-los i oferint-los catequesis virtuals.

Tots plegats vam descobrir com continuar aquest servei essencial, com afirma el Directori General per a la Catequesi (n.78).Ara, després del retorn a l’escola, també reprenem la catequesi presencial. Alguns pensen que la catequesi és un extraescolar i dubten de si es prudent enviar-hi els seus fills. La catequesi no és un extraescolar: els infants, sense l’educació de la fe,cauran en la buidor i el sense sentit que els exposa amb fragilitat als depredadors d’aquest món hostil. Com sobreviuran en aquest món de canvis accelerats si no poden descobrir qui són, per a què han estat creats i quin és el camí que porta a la seva veritat, a la felicitat?

Animo els pares a apuntar llurs fills a la catequesi. No tingueu por. Ens hem preparat i prendre’m les mesures de seguretat necessàries: apostarem pels petits grups i en la mesura que es pugui els farem coincidir amb els grups estables escolars. El Secretariat de Catequesi de Catalunya (SIC) ens hi està ajudant i les parròquies ja s’han preparat.

Unit a tots els catequistes comencem un nou cursfent les coses bé i aportant als infants la intel·ligència de la fe perquè puguin entendre i viure tot allò que els desconcerta al seu voltant. Que la llum de la fe i de la vida cristiana no quedin engolides per la por. Bon inici de curs!