El divendres dia 12 de febrer de 2021 s’han fet públics quatre nous nomenaments de Membres de la Pontifícia Acadèmia per la Vida, entre els quals hi ha la catalana Margarita Bofarull i Buñuel.

Nascuda a Barcelona el 1961, és religiosa del Sagrat Cor. llicenciada en Medicina i Cirurgia i en Teologia, Màster en teologia moral amb un postgrau en medicina tropical per la Universitat de Barcelona. És actualment professora de Teologia Moral a la Facultat de Teologia de Catalunya, presidenta de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, professora de Teologia Moral a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas (d’El Salvador), Delegada diocesana de la pastoral de fe i cultura de l’Arquebisbat de Barcelona i compromesa en l’acompanyament de pastoral juvenil. Fou Provincial del seu Institut Religiós de 2005 a 2011.

Des del 2013 ja formava part de l’Acadèmia per la Vida com a “Membre corresponent”, nomenada pel Consell Director; però ara, ha estat nomenada pel papa Francesc  com a Membre de ple dret d’aquest organisme vaticà que té per objectiu estudiar els principals problemes de biomedicina i dret, relatius a la promoció i la defensa de la vida, sobretot, en la relació directa que aquests tenen amb la moral cristiana i les directives del Magisteri de l’Església.