En el marc de la campanya que  duu a terme la Confederació Sardanista de Catalunya per aconseguir que La Sardana sigui reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el proper diumenge 28 de febrer, a les 5 de la tarda, tindrà lloc, al Santuari de la Mare de Déu del Carme (Carmelites), a Barcelona, un concert de sardanes amb la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, sota la direcció del seu titular, Marcel Sabaté. L’acte serà presentat per Imma Pujol.

La singularitat d’aquest concert és que les 10 sardanes que s’hi interpretaran han estat escrites per sacerdots i religiosos catalans, una tria de 10 compositors d’entre els més de 60 religiosos que es té constància que han compost sardanes.

L’esdeveniment funcionarà amb el format de taquilla inversa i els diners recaptats serviran per assumir les despeses de les accions per tirar endavant la candidatura.

Per poder-hi assistir cal registrar-se prèviament a través del correu [email protected].

Aquest concert compta amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’assessorament de Músics per la Cobla i dels Carmelites descalços de Barcelona que cedeixen l’espai, una cèntrica església amb un interior bellament decorat.

La Confederació Sardanista de Catalunya treballa per aconseguir per a la sardana el reconeixement de la UNESCO i alhora, mitjançant aquest concert, palesar la valuosa aportació de vàries generacions de sacerdots i religiosos catalans a la música de cobla i en especial, a la sardana.