Data: 9 d’abril de 2023

Estimats germans,

Aquest diumenge és per a nosaltres el més gran de tot l´any, perquè celebrem que el nostre Mestre i Salvador, Jesucrist, viu per sempre. El Pare va acceptar l’ofrena de la seva vida –realitzada per amor a nosaltres- i el va ressuscitar d’entre els morts. En aquest misteri de la mort i resurrecció de Jesús, nosaltres hem estat curats, estimats, reconciliats, redimits. Ara sabem que val la pena viure la vida en l’amor i lliurar-la als altres, com va fer Jesús. I podem viure amb l’esperança que, si unim la nostra vida a la de Jesús, nosaltres també viurem per sempre. «Si hem mort amb Crist –escrivia sant Pau- creiem que també viurem amb ell» (Rom 6, 8) perquè ha ressuscitat d’entre els morts i la mort ja no té domini sobre Ell.

Això ens omple d’una alegria desbordant. Per això, en el temps de Pasqua l’Església no es cansa de lloar el Senyor i repetir l’Al·leluia. És una alegria interior, profunda, que ens omple de gran pau. Sabem que l’odi no té la darrera paraula, perquè ha estat vençut per l’amor de Déu. Tenim la certesa que el mal no triomfarà, perquè la victòria és del nostre Déu i de l’Anyell que ha estat immolat (Ap 7, 10). També la mort ha estat derrotada pel qui és la Vida. Amb raó exclama també Pau: “donem gràcies a Déu, que ens concedeix la victòria per mitjà de Jesucrist, Senyor nostre!” (1 Cor 15, 57).

Durant aquest temps de Pasqua, que avui comença, us convido a deixar-nos envair per aquestes certeses, que il·luminen la nostra vida, i a deixar que el nostre cor es vagi omplint de l’alegria immensa que brolla de la Pasqua de Jesús, com es va omplir el cor de Pere, de Maria Magdalena i, molt especialment, el de la Verge Maria, la seva mare i deixebla.

L’alegria autèntica es contagia. Quan ens trobem amb algú que viu en pau i goig profund, ens transmet a nosaltres aquests sentiments. Si els cristians vivim de debò l’alegria desbordant de la Pasqua, estic segur que també contagiarem a altres persones la certesa que Jesús “ressuscitat, està a la dreta de Déu i intercedeix per nosaltres” (Rom 8, 34). Bona Pasqua de resurrecció!