Les misses dominicals que s’emeten des de Catalunya han multiplicat la seves audiències habituals. Diumenge passat van sumar uns 250.000 espectadors.

Actualment des de Catalunya cada diumenge s’emet per televisió la Missa de TVE-2 a Catalunya a les 10.30 h, i la Missa de Montserrat a les 11 h per la Xarxa de televisions locals. TV3 també emet la Missa de Montserrat el primer diumenge de mes però des que s’ha iniciat el confinament s’emet cada diumenge.

El passat diumenge, 29 de març, la missa de TVE-2 va triplicar la seva audiència habitual de les darreres setmanes amb una mitjana de 62.000 espectadors i un 8,0% dels qui miraven la televisió (share). El diumenge anterior va tenir 72.000 espectadors. La Missa de TVE2 Catalunya fa 37 anys que s’emet cada diumenge en català.

La Missa Conventual de Montserrat emesa per la Xarxa de Televisions Locals el darrer diumenge va tenir 109.000 espectadors, el doble de l’habitual. La missa de Montserrat suma també els espectadors que la van veuen per TV3, 72.000 espectadors i un 8,7% de share. El diumenge anterior van ser 65.000 espectadors. Aquestes dades gairebé tripliquen l’audiència del primer diumenge de mes.

L’Abadia de Montserrat també emet la missa de diumenge i la resta d’oficis litúrgics de tota la setmana a través del seu canal digital <www.montserratcomunicacio.cat> i per Ràdio Estel, que encara suma més oients.

A Catalunya també es pot seguir la missa a través de TRECE TV, de la CADENA COPE i d’altres emissores locals. Coincidint amb el confinament, diverses parròquies de Catalunya han iniciat les emissions en directe a traves de plataformes digitals i xarxes socials. Als web dels bisbats es facilita la informació d’aquestes emissions.

Per Setmana Santa, els oficis del Tríduum Pasqual de Montserrat es podran seguir per la Xarxa de televisions locals, TV3 emetrà també la missa de Diumenge de Rams i de Diumenge de Pasqua i el Canal 33 emetrà la Vetlla Pasqual. TVE2 emetrà la missa de Rams i de Pasqua presidida pel papa Francesc des de la Basílica de Sant Pere del Vaticà.