Amb la parada estiuenca i amb la voluntat d’anar recuperant el màxim possible la normalitat en el context de pandèmia, Catalonia Sacra proposa gaudir de les vacances tot coneixent catedrals, monestirs, santuaris, ermites…

«L’estiu és diví». Aquest és l’enunciat amb el qual Catalonia Sacra convida a visitar el patrimoni cultural de l’Església durant les vacances. Amb la parada estiuenca i amb la voluntat d’anar recuperant el màxim possible la normalitat en el context de pandèmia, Catalonia Sacra proposa a la ciutadania gaudir de les vacances tot coneixent catedrals, monestirs, santuaris, ermites… presents arreu de Catalunya i plenes de valors artístics, històrics, espirituals i sentimentals.

La voluntat de la campanya és suggerir a les persones que estan de vacances, o tenen més temps lliure, que incloguin una visita al patrimoni cultural religiós dins la planificació dels seus dies de festa i oci. Perquè l’estiu convida a prendre’s la vida amb més calma, i la visita a una església és una experiència de tranquil·litat, bellesa, reflexió i pausa.

Al llarg de l’estiu i des dels diferents canals de comunicació de Catalonia Sacra (web, xarxes, butlletins digitals) es faran suggeriments de visita a esglésies de naturalesa i estils molt diferents, des de les grans catedrals fins a les petites ermites de muntanya, totes elles testimonis de l’arrelament del cristianisme al territori. Art medieval, barroc o modern que es pot trobar en tot tipus d’entorn humà i natural i que ens parla de l’evolució de la sensibilitat espiritual i de les capacitats tècniques i estètiques dels nostres avant-passats. Més enllà dels equipaments més coneguts i amb més visitants, Catalunya disposa de moltes altres joies de primer nivell que no són massa conegudes i visitades; la campanya «L’estiu és diví» vol ajudar a conèixer-los.

Una de les accions de “L’estiu és diví” ha estat demanar a diferents persones del camp del patrimoni cultural que facin un suggeriment d’una activitat per fer un dia o un cap de setmana d’estiu i on s’inclogui la visita a una església. Aquest convit a suggerir jornades de gaudi de les vacances s’obrirà a tothom, per tal que es puguin anar compartint entre els usuaris de les xarxes de Catalonia Sacra bones experiències de lleure i cultura en tot el país.

Des de diferents esglésies de tots els bisbats es repartiran aquest estiu uns fulletons on es convida a seguir visitant el país, tot descobrint el patrimoni cultural de l’Església. Aquestes esglésies formen part de la Xarxa Catalonia Sacra, una taula col·laborativa formada per esglésies de valor patrimonial notable que ja tenen una dinàmica turística i que volen crear dinàmiques i accions per donar-se a conèixer i incrementar així el nombre de visitants.