Relleva el P. Enric Puig, que n’ha ocupat el càrrec els darrers 16 anys

L’exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha estat nomenada nova Secretària General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), entitat que aplega les prop de 400 escoles cristianes de Catalunya. Ruiz, que assumirà el càrrec el proper 1 de setembre, substitueix el P. Enric Puig, jesuïta,que n’ha estat al capdavant des de 2005.

Ruiz, que va ser Consellera d’Ensenyament (2016-2017)i Directora general d’atenció a la família i a la comunitat educativa del Departament d’Ensenyament (2011-2016), és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i des d’aquest curs era Directora de l’Àrea de Recursos de l’Escola Pia Catalunya. Entre els anys 2018 i 2021 va ser Directora de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú.

Responsable, coordinadora i catequista del Grup de Joves de la parròquia de Sant Bernat Calbó de Reus durant més de 10 anys, Ruiz ha estat membre de l’equip directiu del Centre de Promoció Juvenil i de la Dona de Reus, membre fundador de la ONG Pont de Solidaritat i voluntària de l’Arxidiòcesi de Glasgow a la Youth Office.

El Secretari General sortint, P. Enric Puig, que deixa el càrrec en jubilar-se, és mestre i llicenciat en pedagogia. El 1970 ingressà a la Companyia de Jesús i el 1977 fou ordenat prevere. Ha estat Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya (1980-1989), Secretari general i canceller de l’Arquebisbat de Barcelona (1996-2000), Director de l’Escola Tècnica Professional del Clot i Rector de la Comunitat Cristiana de Sant Pere Claver-el Clot i coordinador diocesà de la visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona.

El 2002 va rebre el Premi d’Actuació Cívica Catalana atorgat per la Fundació Jaume I i,el 2014, la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi. També és vicepresident del Patronat de la Universitat Ramon Llull i Consiliari de la Fundació Pere Tarrés. Des del 2010éspresident de la Fundació de l’Institut Químic de Sarrià (IQS).

Font: Fundació Escola Cristiana de Catalunya