Més de 300 persones i autoritats van acomiadar el Bisbe emèrit de Girona, Mons. Jaume Camprodon i Rovira, el dia 29 de desembre, durant la missa exequial a la Catedral de Girona pel qui havia estat bisbe de la Diòcesi entre 1973 i 2001. Entre elles, hi havia el M.H. President de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat de l’alcaldessa de Girona, Il·lma. Sra. Marta Madrenas. L’Eucaristia fou presidida pel bisbe de Girona Mons. Francesc Pardo i hi concelebraren el Cardenal Lluís Martínez Sistach, els Arquebisbes de Tarragona, de Barcelona i d’Urgell i els Bisbes de Tortosa, Vic, Terrassa amb l’auxiliar, i l’abat de Montserrat, així com altres Vicaris generals en representació dels seus Bisbes i un gran nombre de preveres i diaques. Hi va assistir el Secretari de la Conferència Episcopal Espanyola Rv. José M. Gil Tamayo.
La celebració, com havia expressat ell mateix a les seves últimes voluntats, fou marcada per la senzillesa. El Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, va posar en relleu les conviccions, el testimoniatge i les actituds de Mons. Jaume Camprodon i el seu amor i estima a la Diòcesi de Girona. Mons. Pardo va subratllar alguns fragments del testament espiritual del Bisbe Camprodon on demanava perdó per tot allò que no hagués pogut fer o servir i on confiava el seu cos a la ciència com un signe de retornar l’amor amb què el poble l’havia estimat i els investigadors mèdics l’havien ajudat.
Nascut a Torelló (Osona) el 18 de desembre del 1926, Jaume Camprodon va ser bisbe de Girona al llarg de 28 anys, entre 1973 i el 2001. Al llarg del seu episcopat, es va celebrar la primera Pasqua Jove al Santuari de la Mare de Déu del Collell (1977), es va constituir el premi Consell Pastoral Diocesà (1982), es va crear l’Institut de Teologia de Girona (1989) i va rebre la visita del nunci apostòlic a la ciutat (1993), entre d’altres. Sota el seu episcopat, també es va restaurar la façana de la catedral de Girona conjuntament amb les administracions públiques (2000) i abans deixar la responsabilitat a la Diòcesi es va celebrar el Col·loqui Europeu de Parròquies a Girona (2001). A finals del mateix any, va passar a ser bisbe emèrit de Girona. Camprodon acabava de fer els 90 anys feia poc més d’una setmana.