Coincidint amb el final del primer trimestre del curs 2022-2023, al Seminari Major Interdiocesà de Catalunya (SMI) es va celebrar una trobada de tots els bisbes i rectors de les set diòcesis amb seu a Catalunya que participen del Seminari Major Interdiocesà, presidits per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Mons. Joan Planellas, el dia 21 de desembre a la tarda. Hi participaren també els dos administradors diocesans de Girona i de Tortosa.

Primerament els bisbes i els rectors amb l’equip de formadors del Seminari van mantenir una reunió per rebre la informació més recent de la Visita Apostòlica que tots els Seminaris d’Espanya acolliran en els mesos de gener i febrer de 2023, amb dos bisbes uruguaians visitadors enviats pel Dicasteri per al Clergat i els Seminaris de la Santa Seu. Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i bisbe delegat per al Seminari Interdiocesà, va aportar les explicacions més concretes i els detalls de la Visita apostòlica, ja que com a President de la Comissió episcopal de la CEE per al Clergat i els Seminaris té la missió de preparar aquesta Visita amb els dos visitadors.

També es van poder reflexionar altres preocupacions dels formadors sobre la pastoral vocacional i el moment que està vivint el Seminari Major Interdiocesà.

La pregària de Vespres i un àpat fratern van cloure la trobada i el trimestre.