En l’acompliment de les noves restriccions anunciades pel Govern que afecten l’activitat cultural, Catalonia Sacra es veu obligada a suspendre les visites i conferències previstes per aquest mes de novembre, que tancaven l’agenda cultural d’aquest 2020.

Som conscients de la complexitat de la situació provocada per la Covid-19. Ens cal a tots com a societat actuar amb responsabilitat per mitigar l’impacte que està generant la pandèmia, especialment la pèrdua de vides humanes.

L’objectiu de Catalonia Sacra és el de poder tornar a la normalitat tan aviat com la Covid ho permeti. Ja s’està treballant per poder programar l’any vinent aquelles activitats que la pandèmia ha obligat a suspendre, tant durant la primavera i estiu com durant aquest novembre, així com d’altres activitats noves que han de permetre mostrar la diversitat i la importància del nostre patrimoni cultural.

El coneixement i la vida al voltant del patrimoni d’arrel religiosa és una dinàmica molt necessària per a la vida personal i social de la comunitat. És un valor essencial. Per això, cal buscar entre les limitacions actuals un fil d’esperança: l’actual normativa permet seguir visitant i coneixent elements del nostre patrimoni sense sortir del terme municipal on residim. Per tant, segurament aquesta situació adversa pugui ser una oportunitat per acostar-nos a visitar elements del patrimoni cultural de l’Església que estan situats a tocar de casa i que sovint, per aquesta mateixa proximitat, no solem visitar a fons. El patrimoni es pot viure des de molts àmbits: la seva dimensió artística o històrica, el seu valor espiritual, el seu convit a la introspecció, etc. Visitar-lo és sempre un goig. Us convidem a entrar en les esglésies del vostre municipi.

No cal dir que les esglésies de la Xarxa de Catalonia Sacra i altres equipaments que ja tenen una activitat turística sistemàtica treballen per una #CulturaSegura i disposen de totes les condicions i protocols de seguretat (aforament limitat, ús de gel…) davant la Covid-19. Podeu consultar a la web de Catalonia Sacra els seus horaris.

Catalonia Sacra ja està treballant per seguir posant en valor el patrimoni cultural de l’Església de cara al curs vinent: agenda d’activitats, formació de guies, turisme, comunicació, etc. Esperem que totes aquestes activitats es puguin desenvolupar ja en el marc d’una certa normalitat. Serà bo per a tothom.

 

Font: Catalonia Sacra