Catalonia Sacra proposa per aquest estiu visitar el patrimoni cultural d’arrel religiosa de “km 0”.

Paisatge, país, immensitat, memòria, color, silenci o ànima són només alguns dels molts valors que pot transmetre el patrimoni cultural de l’Església. Catalonia Sacra llança “Tot és aquí”, una iniciativa que vol convidar a descobrir i visitar monuments de gran valor cultural i un actiu turístic de primer nivell: catedrals, monestirs, santuaris, ermites,… Adreçada especialment per a persones que passaran les vacances d’estiu a Catalunya, “Tot és aquí” vol visibilitzar un patrimoni repartit arreu de la geografia, dels Pirineus al mar, clau per entendre la cultura i el país, i amb formats i estils molt diversos.

En les circumstàncies actuals, les característiques d’aquest patrimoni el converteixen en la destinació ideal: amplis espais, poques aglomeracions, bona temperatura, atenció individualitzada… D’altra banda, tots aquests espais han preparat al detall la reobertura, i disposen d’un protocol de seguretat i higiene davant de la Covid-19 per poder gaudir plenament de la visita.

Una de les accions que serveixen per invitar a conèixer aquest patrimoni és un vídeo promocional que visualitza el resultat de la vivència espiritual de la societat al llarg dels segles, i que posa en relleu els seus múltiples valors històrics, artístics, sentimentals o paisatgístics. Un patrimoni bell, fascinant, divers i profundament viu amb romànic, gòtic, barroc o contemporani que es pot conèixer o revisitar aquest estiu.

L’objectiu és incentivar un consum cultural de proximitat, de “km 0”, que no té res a envejar al d’altres països i que aporta al visitant un valor afegit que va més enllà del mer entreteniment. Un patrimoni que es pot visitar amb mirades molt diferents, bé sigui des dels seus valors estrictament culturals com també des d’un enfocament espiritual o de reflexió.

Al web de «Tot és aquí» s’hi poden trobar fitxes informatives d’una trentena d’espais que estan oberts a la visita i disposen d’una dinàmica turística (horaris d’obertura continuats, atenció al visitant, servei de guiatge…). Aquests edificis formen part d’una xarxa que des de fa uns mesos treballa coordinadament per impulsar la visita al patrimoni cultural de l’Església.

Les accions d’aquesta iniciativa es reforçaran a les xarxes socials de Catalonia Sacra. Es recomanarà la visita a aquests espais i es destacaran algunes de les seves singularitats, per a incentivar una visita més fructífera.