Data: 11 de setembre de 2022

El pròxim 18 de setembre, diumenge, celebrarem l’inici de l’Assemblea Sinodal del nostre Sínode per l’esperança 2018-2023. Aquest fet ens implica a tots els qui componem l’Església de Vic, perquè la crida a participar en tot el procés sinodal va arribar a tots, perquè molts s’hi han implicat i perquè la finalitat d’aquesta assemblea no és cap altra que, posant la mirada en tot el nostre bisbat, escoltar la veu del Senyor a fi de descobrir la seva voluntat per a la nostra Església en aquest canvi d’època.

Molts heu participat en els grups sinodals d’arreu de la diòcesi, aportant les vostres valoracions i propostes, les quals han estat la base per a la preparació de l’Instrumentum laboris que ha de servir de guia per al camí que haurà de fer l’Assemblea Sinodal. També molts de vosaltres heu tingut present, des del moment en què fou convocat, tot el camí del nostre Sínode amb la vostra pregària, que, com una pluja suau, ha anat amarant els nostres cors perquè siguin la terra bona on el Senyor pugui sembrar la seva Paraula. Alguns d’entre vosaltres —uns noranta— heu estat escollits per a formar l’Assemblea, en representació i per al servei de tots els qui componem l’Església de Vic. No puc obviar que també n’hi ha alguns que encara no han entrat de cor en la dinàmica sinodal i no esperen res significatiu d’aquest procés. A tots, als uns i als altres, vull fer arribar, per mitjà del Full Diocesà, la meva crida a venir a la catedral el diumenge 18 de setembre, a la cinc de la tarda, per tal de fer visible la comunió que hi ha entre nosaltres, malgrat les diferències, ja que aquestes no les hem veure com un obstacle sinó com un enriquiment. La comunió sempre ha de prevaldre. Aquest moment que estem vivint és d’una gran intensitat en la comunió.

La celebració de l’inici de l’Assemblea Sinodal és, fent una comparació atlètica, com el tret de sortida dels qui han de córrer per arribar a la meta. En aquell moment s’hi fan presents els animadors dels corredors. Els qui formarem l’assemblea del Sínode per l’esperança som conscients que haurem de treballar intensament per a acomplir la missió encomanada. Certament que també experimentarem la joia de viure la comunió i la presència de l’Esperit, capaç d’obrir camins inesperats. Per això la presència de molts d’arreu del bisbat celebrant l’Eucaristia i invocant l’Esperit Sant ens donarà alè per a emprendre el camí de les sessions de l’Assemblea Sinodal.