Les Verges consagrades de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears es van reunir el 28 d’octubre al Centre Salesià Martí Codolar, acompanyades pel Bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova, i pel Delegat Episcopal de Vida Consagrada de Barcelona, P. Joan Josep Moré.

En aquesta trobada, el Sr Bisbe va comentar el cinquè eix del Pla Pastoral diocesà de Barcelona, dedicat a Jesucrist, que es desenvoluparà durant el curs 2023-24. El Bisbe Vilanova es va servir d’alguns punts de la carta apostòlica Porta Fidei, escrita pel Papa Benet XVI en l’any de la fe (2011), per tal d’exhortar les verges consagrades a sentir-se urgides per l’amor de Crist i empeses per Ell vers un compromís clar a favor de l’evangelització. Tenir la mirada fixa en Jesucrist, que és qui fa present la misericòrdia del Pare, les conduirà de manera natural a “veure” i proclamar les meravelles de Déu en una societat cada cop més secularitzada. “El rostre de Crist és el cristià”, ha recordat el Bisbe Javier, i la tasca de sembradors que se’ns proposa l’hem de dur a terme amb alegria i esperança, ja que tenim assegurat que la llavor és bona i que sempre donarà fruit.

Aquesta bonica i profunda predicació ha estat acollida amb agraïment per les consagrades, que han gaudit també d’una estona per compartir el ressò de la xerrada a partir de l’experiència i situació de cadascuna. També s’ha dedicat un temps de la trobada al treball de preparació de l’Encontre Nacional de Verges Consagrades que tindrà lloc, si Déu ho vol, l’estiu vinent a Barcelona.  La jornada es va completar amb la celebració de l’Eucaristia i un dinar fratern.