Els dies 2, 3 i 4 de febrer de 2022 van tenir lloc, de forma telemàtica la VIII Trobada de Directors espirituals dels Seminaris d’Espanya, en les quals també participaren alguns Delegats diocesans per al Clergat. Foren més de cinquanta participants els qui es van connectar i seguir amb interès les Jornades que tenien com a objectiu “La direcció espiritual: alleujar, cuidar i guarir. Ajuda i prevenció davant els comportaments addictius”. La trobada va ser presidida per l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, President de la Comissió per al Clergat i els Seminaris de la CEE, i per Mons. Jesús Vidal, bisbe auxiliar de Madrid i Vicepresident de la Comissió.

Va ser el Bisbe de Zamora i membre de la Comissió per al Clergat i els Seminaris, Mons. Fernando Valera, el qui va aportar el primer dia dues ponències sobre “Acompanyar processos d’addicció”, molt descriptives i amb molta matèria experimentada per ell com a Director espiritual que fou del Seminari de Cartagena.

L’endemà fou el Rv. Emilio Lavaniegos, sacerdot operari diocesà i director de la Residència Mossèn Sol d’Alqueries del Nen Perdut (Castelló) per a ajudar els sacerdots, qui va aportar dues ponències molt treballades sobre “Comprenent les addicions” i “Acompanyant les addiccions en la direcció espiritual”.

I el tercer dia tingueren lloc dues intervencions testimonials de “Sexòlics anònims” i “El Cenacle” que van exposar el camí fet i com ajuden en l’acompanyament personals de persones amb addiccions.

Sempre amb molt diàleg dels participants al final de cada ponència, es van obrir molts temes implicats en aquests comportaments addictius i com enfrontar-los des de la direcció espiritual i les Delegacions diocesanes per al Clergat.