Els dies 22 i 23 de gener de 2021 cap a una trentena de participants, Rectors i Formadors dels Seminaris Menors d’Espanya, es van reunir telemàticament amb els Bisbes de la Comissió del Clergat i els Seminaris de la CEE, presidits per Mons. Joan-Enric Vives i Mons. Jesús Vidal. S’hi van fer presents i dirigir-los unes paraules Mons. Francisco Cerro, arquebisbe de Toledo; Mons. Eusebio Hernández Sola, bisbe de Tarazona; Mons. Francisco Orozco, bisbe de Guadix; i Mons. Sebastián Chico, bisbe auxiliar de Cartagena, així com el Director del Secretariat de la Subcomissió de Seminaris Rv. Sergio Requena.

Aquest 40è. Encontre tractà de “La santedat en el camí formatiu del Seminari Menor” a través de 4 ponències i una taula de testimonis. Així, hi participaren la Sra. Carla Vilallonga, que parlà de la santedat per als joves des del testimoniatge del recentment beatificat el jove màrtir de la Federació de Joves Cristians de Catalunya Joan Roig Diggle; la Sra. Olga Domínguez, que parlà del beat Carlo Acutis; el Rev. Miquel López Varela, que els parlà de l’Apòstol Sant Jaume, patró d’Espanya; i el Rev. Héctor Pérez Gómez, que desenrotllà la bellesa de la santedat del beat Pier Giorgio Frassati. Figures de santedat adolescent i juvenil, que són esplèndids camins de fe i models per al discerniment vocacional dels Seminaris Menors.

Al final de les Jornades tingué lloc una torn de testimonis de 3 formadors: José Domènech, de València; Jacinto Ruiz-Roso de Mèrida-Badajoz; i Manuel Jiménez, de Sevilla, que parlaren de la dimensió fonamental de la crida a la santedat en els plans de formació dels Seminaris Menors.

Unes Jornades molt reeixides que complagueren tothom, i animaren a seguir proposant models de santedat i de creixement humà i cristià per als joves seminaristes en procés de discerniment vocacional des del Seminari Menor.