Del 24 al 31 d’agost va tenir lloc a l’Abadia de Montserrat el XXVIIè. curs per a Organistes d’Església, organitzat per la Comissió Interdiocesana de Litúrgia i Música de la Conferència Episcopal Tarraconense i l’Abadia de Montserrat.

El dilluns dia 24 d’agost va inaugurar el curs el Rvm. P. Abat Josep Maria Soler i el dissabte 31 d’agost va cloure el curs Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i encarregat de litúrgia de la CET. El responsable del curs que ja porta molts anys realitzant-se és el monjo de Montserrat Gà. Ramon Oranias. Hi van participar una trentena d’alumnes de diverses Diòcesis de Catalunya i altres de la resta d’Espanya i fins de Mèxic.

El divendres 30 va tenir lloc un concert d’orgue a la Basílica de Sta. Maria de Montserrat a càrrec de Juan de la Rubia, organista de la Sagrada Família de Barcelona i famós instrumentista.

L’arquebisbe Vives a les paraules de clausura del Curs va remarcar la importància de l’orgue per a la litúrgia i la vida de l’Església, ja que sosté el cant de la comunitat cristiana, i obre el cor dels creients a la Bellesa, en diversos moments de la pregària i de la vida eclesial. Per això cal formar-se convenientment i convindria fomentar que els virtuosos de l’orgue valoressin la dimensió litúrgica tan important per al seu instrument. També és missió dels responsables de les comunitats afavorir l’ús de l’orgue en les celebracions i la dedicació de persones preparades envers aquest servei litúrgic.