La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va celebrar, el dia 15 de setembre, la primera Jornada prevista per als responsables de les oficines diocesanes per a la protecció dels menors i prevenció d’abusos, a Madrid. Aquestes oficines, creades a tot Espanya, tindran un grup d’assessorament al seu servei a la CEE, per així atendre les seves peticions o necessitats concretes.

El secretari general de la CEE, Mons. Luís Argüello García, bisbe auxiliar de Valladolid, fou l’encarregat de la presentació i cloenda d’aquesta trobada, a què han assistit els representants de la pràctica totalitat de les diòcesis espanyoles.

Posteriorment a l’obertura, els participants van realitzar una posada en comú de la feina realitzada en aquestes oficines diocesanes, on han pogut donar a conèixer els èxits i dificultats que s’han produït al llarg de l’últim any.

Jesús Rodríguez Torrent, auditor del Tribunal de la Rota de la Nunciatura Apostòlica a Espanya, va oferir una ponència sobre la «Identitat de les oficines de denúncies d’abusos a menors» i el vicesecretari d’Afers Generals de la Conferència Episcopal Espanyola, Rv. Carlos López Segòvia, va exposar els «Tipus de denúncies i possibilitats d’actuació».

Ja a la tarda, la trobada va continuar  amb la intervenció de Salomé Adroher Biosca, qui va analitzar la «Cura integral de menors i persones vulnerables».

L’Assemblea Plenària del mes d’abril va aprovar la creació d’un servei d’assessorament per a les oficines diocesanes per a la protecció dels menors i la prevenció d’abusos. Aquest servei de comunió i ajuda es prestarà a les oficines diocesanes creades a tot Espanya per donar suport als seus treballs en les diverses àrees de la seva activitat. Aquest servei estarà també a disposició de les oficines creades per les congregacions religioses.