Data: 13 de març de 2022

Estimats fidels de Solsona,

En aquesta primera glossa que escric com a bisbe vostre, desig, abans de res, agrair-vos la vostra acollida. Des que el dia 3 de gener passat es va fer públic el meu nomenament com a bisbe de Solsona, han estat nombroses les felicitacions i mostres d’afecte que he rebut. Us ho agraeixo de cor.

Com sabeu, vinc de la Diòcesi de Menorca, on he estat cinc meravellosos anys, que van començar amb la meva ordenació com a bisbe el 7 de gener de 2017. Estic molt agraït als sacerdots i fidels de Menorca, on he après a ser bisbe. Durant aquests anys he tingut el goig de compartir amb ells la meva fe en Jesucrist. Junts, amb l’ajuda de Déu, hem treballat per a créixer com Església de portes obertes, que surt sense por a les places i camins per proclamar Jesucrist.

Ara començo amb il·lusió un nou camí, amb l’únic desig i ambició de ser testimoni de Jesucrist per a vosaltres. Com a bisbe, em sento en continuïtat amb aquells primers deixebles que van rebre el mandat de predicar i fer deixebles. Pel sagrament que vaig rebre, vaig ser constituït successor dels apòstols i comparteixo amb ells la mateixa missió: proclamar amb la meva llengua i amb la meva vida que Jesucrist és viu, que ens estima i que val la pena seguir el seu camí i lliurar-li a Ell tota la nostra vida.

Compto amb tots vosaltres per dur a terme aquesta missió. M’agradaria que cada cristià de Solsona se sentís realment implicat en la missió apassionant de ser testimoni de Jesucrist i del seu Evangeli. El nostre amor a Jesucrist i l’experiència joiosa de la nostra fe en Ell provoquen en nosaltres el desig que la llum de la fe brilli al cor de moltes persones. Al meu ministeri compto, de manera particular, amb els fidels laics. Estic convençut que sense la vostra ajuda no serà possible portar l’alegria de l’Evangeli al nostre món.

Des del primer moment em teniu a la vostra disposició. Vinc amb el desig de ser “servidor de la vostra alegria” (2 Cor 1, 24), de gastar-me cada dia per amor a vosaltres i de treballar per conduir fins Jesucrist a aquest poble que Ell m’ha confiat. Compteu amb mi en allò que necessiteu, ajudeu-me a corregir les meves deficiències i ensenyeu-me a créixer com a Pastor d’aquesta Església.

De manera especial, compto amb la vostra pregària per la meva persona. Per part meva, des del primer dia us tinc presents en la pregària, tot i que encara no conec les vostres cares ni sé pronunciar els vostres noms. Us demano, sobretot, que preguem units per aquesta Església de Solsona, perquè tingui la valentia de proclamar sense por les obres meravelloses de Déu, que ens ha cridat de les tenebres a la seva llum admirable (cf. 1 Pe2, 4-10 ).

† Francesc Conesa i Ferrer

Bisbe de Solsona