Data: 18 de juny de 2023

Benvolguts germans,

Els cristians tenim el deure i l’honor d’anunciar de manera incansable que Déu és amor. Sens dubte, es tracta de la millor notícia que podem comunicar als altres. Em temo que molts contemporanis nostres s’han fet una falsa idea de Déu. A vegades, quan neguen la seva existència, en realitat estan negant a aquest ídol que s’han imaginat. Avui són molts els nens i joves que han crescut sense sentir parlar de Déu. També són molts els que s’han fet una idea deformada de qui és, perquè el veuen com un ser exigent o com una espècie de “superman” o com un mercader avariciós que va prenent nota de cadascuna de les nostres males accions. En fi, les perversions de la idea de Déu són moltes i em fa por que avui, quan pronunciem la paraula “Déu”, no tots entenem el mateix.

Per això, és més necessari que mai donar testimoniatge del Déu que hem conegut gràcies a Jesucrist i parlar de la bellesa del seu amor. Jesús ens ha revelat que Déu és un Pare misericordiós, que es desviu per trobar l’home perdut, que no oblida a cap dels seus fills i que ens estima sense merèixer-ho. En la seva mort i resurrecció ha mostrat l’extrem d’aquest amor, revelant una vegada per sempre que Déu és amor. Així és Déu i així ho hem de transmetre als altres, per enderrocar tants ídols, tantes imatges falses que els homes ens construïm.

Va escriure sant Joan que “nosaltres hem conegut l’amor que Déu ens té i hem cregut en ell” (1 Jo 4, 16); per això hem de ser pregoners d’aquest amor. A cada persona li hem de repetir: “Déu t’estima”. L’important no és si l’has abandonat o si no pregues. No dubtis mai que, en qualsevol circumstància, Déu t’estima infinitament, amb un amor etern. Si vols, pots acceptar el seu amor i llançar-te sense por als seus braços, perquè Ell et sostindrà. A cada persona li hem de recordar que és important per a Déu, perquè cada home i cada dona són una criatura seva.

Els qui hem experimentat aquest amor de Déu hem de comunicar-lo als altres. No ens hem de cansar de cridar la bellesa, grandesa i profunditat d’aquest amor, perquè l’anunci de l’amor misericordiós i gratuït de Déu és el cor del kerigma.