Data: 24 de desembre de 2023

Nadal és una festa molt especial per a tothom. Encara molt més per als cristians, que celebrem el naixement del nostre Salvador, el Messies anunciat pels profetes amb les seves paraules i gestos, pels patriarques, reis i jutges del poble escollit que vivien pendents d’aquest gran esdeveniment que es produiria en la plenitud dels temps. És el Fill de Déu que neix i revela el seu amor a tota la humanitat.

Davant d’aquesta festa responem amb felicitacions escrites, amb reproduccions d’artistes famosos o amb gestos d’afecte cap als més propers.

Enguany, la meva felicitació l’he pres d’un llibre que per a aquest temps edita CÀRITAS i l’envia als responsables de tots els seus projectes parroquials i diocesans. Hi trobem un conjunt de frases que es converteixen en desitjos i, en definitiva, en oració que elevem al Bon Déu perquè ens arribi amb Ell una nova vida, canviï el nostre cor i ens permeti ser feliços i ajudar els altres a trobar la felicitat.

† Salvador Giménez Valls Bisbe de Lleida

Feliç qui es cuida del pobre i del feble.

Feliç qui es commou davant de la seva fragilitat.

Feliç qui allarga la mà al necessitat.

Feliç qui no sap negar una ajuda.

Feliç qui sap estimar i comprometre’s.

Feliços els qui no temen arriscar-ho tot pel Regne.

Feliços els qui s’esforcen en el seu dia a dia per deixar petjades de saber col·laborar i cooperar, petjades de compassió i solidaritat, petjades de cordialitat i proximitat, d’acolliment i fraternitat; és a dir, petjades d’Amor en acció.

Ajuda’ns, Senyor, a bandejar del cor l’egoisme que tantes vegades l’embolcalla.

Ajuda’ns a no fracassar en el nostre desig d’estar atents al dolor dels altres, a commoure’ns com tu ho feies davant del proïsme ferit en el camí.

Ajuda’ns a saber mirar la realitat, a descobrir la injustícia i la maldat.

Ajuda’ns a ser missatgers d’esperança, a viure lliurats als altres, a viure al servei de l’Evangeli.

Ajuda’ns a no quedar-nos en els bons desitjos i a traduir-los en compromisos per transformar.

Fes fecund, Senyor, el nostre servei. Dona’ns la força de l’Esperit perquè la teva Paraula i els nostres desitjos arribin a fer-se realitat.

Càritas Diocesana de València (2020)