Data: 5 de novembre de 2023

Amb el mes de novembre arriba la Cadena de Pregària per les Vocacions. Aquesta és una bonica iniciativa de les delegacions diocesanes de pastoral vocacional dels 10 bisbats amb seu a Catalunya. Durant tot aquest mes de novembre preguem ininterrompudament per les vocacions, prenent cada bisbat tres dies diferents. A la nostra diòcesi de Tortosa ens correspon agafar el relleu d’aquesta cadena d’oració els dies 5, 15 i 25 de novembre.

Déu crida, però som nosaltres qui no sempre el sabem escoltar amb atenció. El Senyor ens estima tal com som i alhora ens somia millor del que som. No hi ha ningú per a qui el Senyor no tingui una missió particular, ja sigui a la vida laical, familiar, missionera, a la vida consagrada, al diaconat, al sacerdoci. Siguem comunitat cristiana diocesana que fa cadena pregant junts, escoltant la crida de Déu.

Siguem comunitat de deixebles que preguem units tot descobrint que la promoció de les vocacions és tasca de tots els batejats. Aprofitem aquesta cadena de pregària per a fer experiència de sinodalitat viscuda, «caminant junts» i alhora «pregant junts» com a Sant Poble fidel de Déu, creixent en comunió, participació i missió, com a poble de batejats que situem la crida de Déu en el centre de les nostres vides.

El Senyor ens crida a la vida, ens crida a l’amistat amb Ell, ens crida a la santedat. Així ens ho recorda el papa Francesc a la seva exhortació apostòlica Gaudete et exsultate (núm. 136). A la llum del lema d’enguany, «la vocació, font de nova vida», comprenem que les nostres vides no són fruit d’un caos sense sentit, sinó que tot pot integrar-se en un camí de resposta al Senyor, que —com ja he remarcat anteriorment— ens estima tal com som i alhora ens somia millor del que som. Ell té un preciós pla per a cadascú de nosaltres.

Tant avui diumenge 5 de novembre com els dies 15 i 25 d’aquest mateix mes —dies assignats al nostre bisbat per a la Cadena de Pregària per les Vocacions—, demanem al Senyor de saber-lo escoltar amb atenció, de respondre’l amb generositat, de sentir-nos membres d’una comunitat diocesana que prega, acull i acompanya a l’encontre amb Jesucrist. Ell és sempre font de nova vida!