Del 23 al 28 d’agost va tenir lloc el XXIXè Curs per a Organistes d’Església a Montserrat, organitzat per la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència Episcopal Tarraconense (CIL), la Facultat Gaudí de l’Ateneu St. Pacià, i l’Abadia de Montserrat. Va ser inaugurat per l’Abat Josep M. Soler i va presidir la Clausura el dia 28 d’agost Mons. Joan-Enric Vives, bisbe President de la CIL, amb el monjo i organista Ramon Oranias OSB, i els organistes i professors Pierre Vidal i Pau Riuró.

Al matí van tenir lloc les audicions finals a l’orgue de la Basílica de Montserrat, després la Missa Conventual i posteriorment l’Acte de Clausura i el repartiment dels Diplomes a la vintena de participants amb el Gà. Ramon Oranias OSB, organista i animador d’aquests Cursos. En aquest acte, l’Arquebisbe d’Urgell va agrair la disponibilitat i assistència constant de l’Abadia de Montserrat i dels col·laboradors del Curs, el valor dels organistes d’acompanyar amb humilitat la litúrgia de les Catedrals i parròquies, i el compromís de fe i de servei als Rectors i Consells que hauran d’anar realizant al llarg de l’any, com un ministeri ben important, sempre al servei del Culte diví.

El Curs va ser inaugurat amb un Concert d’obertura a càrrec de la prof. Ana Aguado, del Conservatori Superior de Màlaga.