Data: 12 d’abril de 2020

Durant aquesta setmana hem participat des de les nostres llars, com a església domèstica, de les celebracions centrals de la fe. Ens hem introduït en l’amor de Crist el Dijous Sant i hem demanat la gràcia d’experimentar aquest gran amor. Hem acompanyat, des del nostre confinament, el pas de la creu, i aquell dia ens hem unit a Crist, el Senyor, que mor per donar vida a la humanitat. Avui ens retrobem com a comunitat per celebrar la Pasqua, la festa de l’alegria i de l’esperança, la celebració més important del calendari litúrgic, que ha d’omplir de veritable goig els nostres cors i les nostres llars. Perquè Déu ha vençut la mort, el pecat, el dolor, el mal que afligeix ​​la humanitat ahir, avui i sempre.

En la Vetlla Pasqual hem proclamat la Resurrecció del Senyor, hem resseguit amb les lectures de la Paraula de Déu les grans fites de la història de la salvació per renovar després les promeses del nostre baptisme i culminar amb la Litúrgia Eucarística. Avui, dia de Pasqua, expressem amb més força la nostra fe en Aquell que ha vençut la mort i ens crida a viure per sempre; proclamem que l’esperança posada en Déu no defrauda, ​​i que nosaltres som testimonis d’aquesta esperança en la família, amb els amics, a la feina, en els nostres ambients. En aquesta missió ens sentim acompanyats per la Mare de Déu, Mare de Déu i Mare de l’Església. Ella és l’estrella que ens guia en aquesta difícil singladura.

Recordo que quan jo era seminarista cantàvem una cançó que em va quedar gravada a la memòria. Començava així: “Com el gra de blat que tot morint dona molt de fruit, va ressuscitar el Senyor; com la brancad’olivera que va vèncer les inclemències, va ressuscitar el Senyor; com el sol que s’amaga i ressorgeix al alba, va ressuscitar el Senyor; com la pena que mor i es torna alegria, va ressuscitar el Senyor … “.  Celebrem la Resurrecció del Senyor, el seu triomf sobre la mort, la seva presència entre nosaltres.

El Senyor ha ressuscitat, i és present a les nostres llars, en les famílies que durant aquestes setmanes tan dures esteu mantenint viva la flama de l’amor i la convivència; és present en els hospitals i en les residències de gent gran, sobretot en els llocs de més gran patiment a causa de la incertesa i de la solitud.

El Senyor és present en totes les persones que tenen cura dels altres com a veritables àngels de la guarda, arriscant la pròpia vida: en especial, el personal sanitari; i també les forces de seguretat, i aquells que treballen per proveir de tot el necessari a les famílies confinades; i en tots els voluntaris que dediquen el seu temps per ajudar els que es troben sols i vulnerables.

El Senyor és present en totes les persones de bona voluntat que es lliuren al servei en els diferents àmbits: en les administracions, en el món del treball i de l’empresa, en el camp i en el mar; en l’economia; en tantes institucions que lluiten per mantenir el teixit social; en les entitats d’acció caritativa i social així com en les educatives. És present en els pastors que a hores d’ara voldrien ser al costat de les seves ovelles més necessitades, i pateixen pel confinament; en els sacerdots i diaques, en els membres de la vida consagrada, en les comunitats de vida contemplativa, i en tots vosaltres, benvolguts germans, infants, joves, adults i gent gran, que manteniu l’esperança enmig d’aquesta prova.

Bona Pasqua, santa Pasqua! Que el Senyor us beneeixi i us ompli del seu amor. Alegrem-nos i no perdem l’esperança, perquè el Senyor ha ressuscitat i camina amb nosaltres.