La Comissió Episcopal per a la Litúrgia i la Subcomissió Episcopal per als Seminaris van organitzar el XVè. curs d’estiu de Litúrgia per a seminaristes majors que té lloc a Madrid del 26 al 30 de juny. Hi van assistir alguns seminaristes de Seminari Major Interdiocesà. En total van ser 33 alumnes de moltes diòcesis espanyoles. El Curs estava dirigit pel Rv. Ramón Navarro, i l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives i Mons. Jesús Vidal de la Comissió de Clergat i Seminaris s’hi van fer presents, així com el bisbe d’Ourense i President de la Comissió episcopal de Litúrgia Mons. J. Leonardo Lemos.

Amb aquest curs d’estiu, s’obre un cicle que estarà dedicat a l’Eucaristia. Així, juntament amb les classes i els tallers, s’ofereix als seminaristes una experiència celebrativa i espiritual de la litúrgia de cada dia, tant l’Eucaristia com la Litúrgia de les Hores.

A les classes s’abordaren els temes: “Mistagogia de la celebració. El simbolisme i la ritualitat de la celebració”; L’Ordenació General del Missal, l’Ordinari de la Missa i les Pregàries Eucarístiques; espais litúrgics per a la celebració de l’Eucaristia; i “El Ministeri de la Presidència i els altres ministeris a la celebració de l’eucaristia”.

Els tres tallers programats van versar sobre “Ars celebrandi. Els llibres litúrgics per a la celebració (missal i leccionari)”, “El cant del president. Música i cant a la celebració de l’Eucaristia” i “El culte eucarístic fora de la missa”.