El cardenal Joan Josep Omella entrarà en el Consell de Cardenals, el grup de col·laboradors que assessoren el Papa en els temes relacionats amb la reforma de l’Església, segons ha informat aquest migdia la Santa Seu. Un cop expirat el mandat dels anteriors membres d’aquest grup, Francesc ha inclòs en els nomenaments l’arquebisbe de Barcelona, vicepresident de la Conferència Episcopal Tarraconense i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

Amb el cardenal Omella, també entren en el consell el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin,el president de la Governació de l’Estat del Vaticà, Fernando Vérgez Alzaga, l’arquebisbe de Kinshasa, Fridolin Ambongo, l’arquebisbe de Bombai, Oswald Gracias, l’arquebisbe de Boston, Seán Patrick O’Malley, l’arquebisbe del Québec, Gérald Lacroix, l’arquebisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich, i l’arquebisbe de San Salvador de Bahía, Sérgio da Rocha. El secretari de la comissió és el sacerdot Marco Mellino.

La propera reunió del Consell se celebrarà el 24 d’abril a les 9 del matí a la Casa Santa Marta. La darrera reunió del Consell, celebrada el desembre de l’any passat, va estar dedicada, entre altres temes, a la fase continental de l’actual Sínode. La primera reunió es va celebrar l’octubre de 2013 i, per tant, les trobades estan a punt de complir 10 anys.

Font: arquebisbat de Barcelona