El Dr. Joan Torra Bitlloch ha estat nomenat pro rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, en substitució del Dr. Armand Puig Tàrrech, que el dia 5 de juny va ser designat pel papa Francesc president de l’Agència de Verificació i Promoció de la Qualitat de l’Ensenyament a les Universitats i Facultats Eclesiàstiques.

En aquest sentit, el cardenal Joan Josep Omella, gran canceller de l’Ateneu, ha nomenat el pro rector amb l’objectiu de vetllar perquè es digui a terme el procés de confecció de les ternes de professors ordinaris per part dels Consells de cada Facultat de l’Ateneu i de l’Institut de Litúrgia ad instar facultatis, per tal de procedir al nomenament del nou rector i per tenir cura de coordinar la gestió ordinària de l’Ateneu durant aquest temps.

Nascut l’any 1954 a Manresa, el Dr. Joan Torra és prevere de la diòcesi de Vic des de l’any 1982, de la qual ha estat vicari episcopal. Diplomat en Teologia i en Ciències Patrístiques i doctor en Teologia dogmàtica, és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya des del curs 1996-1997. A més, també es professor de l’Institut de Litúrgia, de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, del qual ha estat director, i de l’ISCREB.

Actualment és el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, i en rebre aquest nou càrrec ha expressat el desig «que el nostre Ateneu esdevingui una institució acadèmica sòlida, arrelada a la doctrina de l’Església i oberta al món de la universitat i la cultura, atenta a una societat que canvia i que necessita la llum de l’Evangeli».