Aquest dimarts dia 6 de juny, el palau arquebisbal de Tarragona va acollir la reunió de final de curs del Secretariat Interdiocesà de Mitjans de Comunicació Social (SIMCOS). La trobada va ser presidida per Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida i responsable del SIMCOS. A l’inici de la jornada, els delegats de comunicació de les diòcesis amb seu a Catalunya van ser rebuts per l’arquebisbe Joan Planellas, president de la Conferència Episcopal Tarraconense, que els va encoratjar a continuar amb la tasca comunicativa a l’Església.

Durant la reunió es va parlar sobre la presència de l’Església als mitjans de comunicació públics de Catalunya i es van rebre diverses propostes dels bisbes de la CEE per a treballar des del Secretariat.

Per altra banda, la segona part de la reunió va comptar amb la presència del director general d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya, Carles Armengol, que va oferir una exposició en la qual va parlar sobre la tasca de la Direcció General en els àmbits de garantir la llibertat religiosa i vetllar per la normalització de la presència del fet religiós a Catalunya.

Armengol també va analitzar els principals prejudicis socials vers la religió i les dificultats reals que actualment presenta i que es converteixen en una situació d’ignorància i hostilitat cap al fet religiós.

Ja a la tarda, els membres del SIMCOS van gaudir d’una visita a la Catedral de Tarragona, on, de la mà del director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz, van descobrir alguns dels espais d’època romana que conformen el conjunt monumental.

Galeria fotogràfica