Aquest dilluns dia 10 de gener de 2022 ha començat la visita ad Limina Apostolorum que realitzen els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya, acompanyats dels bisbes de les diòcesis del País Valencià i els de les Illes Balears.

La jornada d’avui ha començat amb la celebració de la missa a l’altar de la Tomba de Sant Pere. L’Eucaristia ha estat presidida pel cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona.

Durant aquest matí, els prelats han mantingut la trobada amb el Pontifici Consell de l’Evangelització, presidit per Mons. Rino Fisichella. El terme “nova evangelització” va ser popularitzat pel Papa Joan Pau II en referència als esforços per despertar la fe en les zones tradicionalment cristianes del món, especialment d’Europa, en primer lloc “evangelitzat”, o convertit al cristianisme, molts segles abans, però que ara es troba en necessitat d’una “nova evangelització”.

A la reunió s’hi han tractat temes com la catequesi d’adults, les dificultats de les catequesis en la Primera Comunió i també de la confirmació, els ministres de la misericòrdia, etc. També s’ha parlat de la cultura actual i tot seguit els bisbes han pogut compartir un torn de preguntes i un diàleg amb Mons. Rino Fisichella.