Fecha:  29 de septiembre de 2022

El domingo 23 de octubre del 2022, a las 18:30 h., a la Basílica de Santa María, de Vilafranca del Penedès, los seminaristas Manuel Sagrado Corazón Rodríguez Garrido y Josep Sellarés Mestre, recibirán la ordenación diaconal de manos del obispo Agustín. Sera una ocasión de gozo para nuestra iglesia diocesana, no solo para los que asistirán presencialmente a la Basílica de Santa Maria, sino para todos lo que podrán seguir la celebración, la cual se retransmitirá en directo por el canal YouTube y por la web del Obispado de Sant Feliu de Llobregat

Conozcamos un poco mas de los dos futuros diáconos.

¿Cuántos años tienes? ¿Que profesión o estudios tienes?

Josep: Tengo 29 años. Antes de entrar al Seminario, comencé el grado en enología a la Universidad Rovira i Virgili, pero al comenzar los estudios al seminario, quedo aparcado los estudios de enología. Por otra parte, en el mundo laboral he hecho de arbitro de básquet.

Manolo: Tengo 53 años, recién cumplidos. Estudie FP de automoción, pero comencé adentrarme en el mundo de Internet y conllevo a que fuera mi profesión

¿Cuál ha sido tu parroquia de referencia?

J: A pesar de que me he bautizado y he recibido la primera comunión en otras parroquias, la mía de referencia ha sido la de San Antonio Abad de Vilanova y la Geltrú. Allí participé de la vida parroquial como joven y dónde se ha ido desarrollando la vocación.

M: La Mare de Déu de Montserrat, de Viladecans, aunque me bautizaron y recibí la primera comunión en otras parroquias de la población.

¿En que parroquias has colaborado como seminarista?

J: Lo he hecho en dos parroquias de Vilanova: la de San Antonio Abad y la de Santa María de la Geltrú. También en la de Sant Vicenç màrtir, de Sant Vicenç dels Horts.

M: Yo también he colaborado en parroquias de mi municipio, Viladecans: la de Mare de Déu de Montserrat y la de San Juan Bautista. La última, y donde sigo ahora, es la Basílica de Santa María, de Vilafranca del Penedès.

¿Por que has querido ordenarte en Vilafranca del Penedès?

J: En primer lloc, una ordenació a la parròquia pot ser un testimoni vocacional en el si de la comunitat que t’acompanya. En segon lloc: per les arrels familiars, des del meu naixement fins la proximitat amb Moja, lloc de residència de la família per part de l’avi patern.

M: La meva acció pastoral més activa en els darrers anys ha estat a Vilafranca. D’aquesta manera, a banda de la gran capacitat del temple, dona la possibilitat de fer viure l’ordenació diaconal als joves i a tota la comunitat de forma propera a tothom.

Què tens al cor a les vigílies de l’ordenació?

J: Agraïment, respecte i felicitat. Sento un profund agraïment per totes les persones (preveres i laics) que m’han acompanyat durant aquests anys previs a l’entrada al Seminari i al llarg d’aquest; com també a l’Església que m’ha acollit en la persona del bisbe i que s’ha materialitzat en les parròquies a les quals he pogut servir. També experimento el respecte davant la missió que se’ns encomanarà sent conscient de les pròpies fragilitats.

M: Són dies de molts preparatius, no m’ho pensava, que la celebració comportés tants detalls… Comencen a venir una mica de nervis, pel que suposa aquesta opció elegida lliurement. Un canvi d’estat que dona sentit a una nova vida, de lliurament total a Déu i de servei. Dins meu, em deixo portar cap al que vol el Senyor, però pel de joia i de goig, per aquest camí que Déu ha elegit per mi. 

La veu de l'església