Data: 24 d’octubre de 2021

Celebrem avui el DOMUND, el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora econòmicament en el sosteniment de les missions. El lema per aquesta Jornada Mundial és: «Explica el que has vist i sentit» (cf. Ac 4,20). En aquesta data tan missionera, el papa Francesc ens exhorta a reprendre l’audàcia de l’Evangeli. Ens convida a tenir coratge i valentia per sortir de nosaltres mateixos, per resistir la temptació de la incredulitat, per desgastar-nos pels altres i pel Regne, per tenir el somni d’arribar a qualsevol racó del món. Avui recordem els missioners i missioneres d’arreu del planeta: Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia… Els recordem amb gran afecte i admiració. Ells han optat per viure l’Evangeli en tota la seva radicalitat. Demanem al Senyor que els enforteixi en aquesta preciosa missió, en què, certament, no els falten sofriments, disgustos i, fins i tot, persecució. Però, malgrat això, perseveren amb alegria en la missió que han rebut de Crist al servei de l’Església.

Avui preguem per aquests germans nostres, que van sentir un dia la crida del Senyor. Amb la seva resposta generosa, ho van deixar tot per anar a països llunyans a escampar la Bona Notícia de l’Evangeli. Els qui escolten la seva veu i acullen el seu missatge, trobaran la gran joia de descobrir-se fills i filles de Déu, d’un Déu que els estima profundament i els ha fet hereus del seu Regne etern.

Els missioners tenen clar que no estan sols. Tots els que formem part de l’Església estem units a ells en la seva missió, la compartim i en som corresponsables. Ens unim a ells amb la nostra pregària intensa. Però ells també necessiten la nostra col·laboració personal, material i econòmica. Contribuïm, si us plau, en les col·lectes que, amb motiu del DOMUND, es faran aquest diumenge a les parròquies i centres de culte de la nostra arxidiòcesi, perquè es pugui evangelitzar i fer obres que ajudin els països que més ho necessiten.

Tot i donar gràcies a Déu pel testimoni d’aquests germans nostres, sabem prou bé que tots som missioners. Tots els que hem rebut els sagraments de la iniciació cristiana –Baptisme, Confirmació i Eucaristia– som cridats per Jesús a ser-ne deixebles i missioners en el món, cadascú segons la seva vocació i segons les circumstàncies particulars de la seva vida.

Avui, per intercessió de santa Maria, mare de Déu i mare de l’Església, demanem al Senyor que augmenti la nostra fe, que hem rebut gratuïtament, i que hauria de vessar del nostre cor i escampar-se per tot el món, com un doll d’aigua fresca i cristal·lina.

Benvolguts germans i germanes, donem gràcies al Pare per tot el que fan els missioners. La seva labor ens alegra i ens anima també a fer-la nostra per donar a conèixer Jesucrist i el seu Evangeli en la societat en què vivim i ens movem. Siguem missioners al món i també a les nostres llars, llocs de feina, espais de lleure…