El dia 6 de juliol al vespre va tenir lloc una missa funeral per les víctimes del Covid19 a tot Espanya, a la Catedral de Sta. Maria de la Almudena de Madrid. Fou presidida pel Cardenal Arquebisbe de Madrid Carlos Osoro, i a la qual van participar el President de la Conferència Episcopal Espanyola Cardenal Joan Josep Omella, el Nunci i els Bisbes de la Comissió Permanent entre els quals l’Arquebisbe de Tarragona, l’Arquebisbe d’Urgell i els Bisbes de Terrassa i de Tortosa, amb altres Bisbes i sacerdots.

Hi van assistir els Reis d’Espanya amb les seves filles, la Vicepresidenta del Govern d’Espanya i altres Autoritats amb un bon grup de familiars de persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia.

A la seva homilia l’arquebisbe de Madrid, cardenal Carlos Osoro, ha subratllat que en un temps en què «sembla que tot s’ha enfosquit» com és aquest de la pandèmia, no estem sols, Déu ens acompanya i no ens deixa. Som tots fills de Déu i, per això, germans entre nosaltres. Oblidar aquests substantius i viure d’adjectius, com tantes vegades fem, és un suïcidi. Va posar en valor aquelles persones, creients i no creients, que han donat una senzilla lliçó de solidaritat fins a donar la vida per tenir cura dels altres, sense fer cas al sectarisme, a la crispació i a l’enfrontament.

El purpurat ha conclòs la seva homilia destacant les tres crides que el Senyor fa «als que vivim en comunió amb Ell»: defensar el dret a l’esperança, donar ànims i no guardar-se el tresor que és Jesucrist per a nosaltres.