El dia 5 d’octubre al vespre, l’Arquebisbe de Tarragona amb els altres cinc Bisbes de les Diòcesis que apleguen els seminaristes en el Seminari Major Interdiocesà de Catalunya (SMI), amb l’equip formatiu del Seminari, van inaugurar el Curs 2021-2022 del Seminari. Van celebrar solemnement les Vespres presidides per Mons. Joan Planellas, i després van tenir un sopar de germanor a la terrassa del Seminari, per grups.

Enguany són 19 els seminaristes provinents de les 7 Diòcesis de la Província Eclesiàstica Tarraconense, que viuen junts al SMI i cursen els seus estudis a les Facultats eclesiàstiques de l’Ateneu universitari St. Pacià, preparant-se per a la seva ordenació sacerdotal. Els ja ordenats diaques i els qui es preparen en l’etapa de síntesi vocacional ja no hi viuen comunitàriament sinó que estan a les parròquies de cada Diòcesi, i atenen el Curs per al Ministeri Ordenat que té lloc els dilluns, en col·laboració amb la Facultat de Teologia de Catalunya.

El proppassat mes de juliol, els Bisbes van renovar l’Equip de formadors del SMI per tres anys, i que continua format per Mn. Armand Puig, rector, Mn. Gabriel Casanovas, vicerector, i Mn. Jaume Gené, director espiritual, amb l’ajut del P. Enric Puig S.I. com a director i confessor extraordinari. El bisbe delegat és l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives.