L’Alt Comitè per a la Fraternitat Humana va realitzar una crida a tots els creients del món, independentment de la religió que professin, a participar aquest 14 de maig a una Jornada de pregària, dejuni i obres de caritat, demanant a Déu que protegeixi la humanitat contra el coronavirus, i el Sant Pare Francesc va acceptar la invitació i el dia 13 de maig en va parlar a la seva audiència general dels dimecres al Vaticà., dient que “l’oració és la forma de comunicar amb Déu i d’escoltar-lo”.

I va demanar: “Unim-nos com a germans per demanar-li al Senyor que salvi la humanitat de la pandèmia, que il·lumini  els científics i que curi els malalts”.

També en un comunicat difós per la Santa Seu el passat dia 2 de maig, va proposar la “Pregària per la humanitat” per pronunciar en aquest dia. La convocatòria té un caràcter universal. Per això, entre molts dels que s’uniran a la Jornada Mundial de Pregària, Dejuni i Caritat internacional, el cardenal Miguel Ángel Ayuso Guixot, president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós, comentant aquesta disposició de Papa a acceptar la proposta de l’Alt Comitè, va destacar que aquesta pandèmia és una oportunitat per a arrelar el valor de la fraternitat i la coexistència comuna en el nostre futur, i afirmava: “És bo que a partir de la fe dels líders religiosos, a través dels grups i els responsables de la vida social i política, hi hagi un moment de pregària i solidaritat per invocar la fi d’aquesta pandèmia”.

Amb l’objectiu de promoure aquesta Jornada de Pregària, s’ha difós un vídeo internacional en què diverses persones de diferents edats i nacions llancen un missatge d’esperança i se sumen a aquesta Jornada de Pregària que a les xarxes socials es difon amb el hashtag #PrayForHumanity (resa per la humanitat).